
هک کردن از طریق متد پیشرفته هک مهندسی اجتماعی
یکی از روشهای هک که امروزه که رایج شده ، هک به روش مهندسی اجتماعی (حملات، تکنیک ها و پیشگیری) مهندسی اجتماعی هنر جلب اعتماد شخص است تا هکر اطلاعات محرمانه ای را که می تواند مورد استفاده قرار دهد به طور غیر مجاز از سیستم کامپیوتری دیگران به دست آورد و آن را فاش نماید. تیم سامانه AI برای درک بهتر پیشنهاد میکند که کتاب (( هنر فریب از کویین میتینگ )) را مطالعه کنین.
سامانه ai یکی از بهترین روش های هک کردنو بهتون اموزش مبده
تاریخچه مهندسی اجتماعی : A history of social engineering
ریشههای مهندسی اجتماعی را میتوان در داستانهای کهن، بهخصوص اسطورههای یونان، از داستان پرومتئوس که با ترفندی زئوس را فریب داد و آتش را به انسانها بخشید تا داستان مشهور اسب تروآ یافت که اتفاقا نام خود را به شایعترین نوع بدافزار داده است.
داستان اسب تروآ به جرات یکی از جذابترین نمونههای مهندسی اجتماعی است. در زمان جنگ تروآ، هنگامی که یونانیان به مدت ده سال پشت دروازههای شهر تروجان از پیشروی بازمانده بودند، یکی از جنگجویان حیلهگر یونانی به نام ادیسه که به حق مهندس اجتماعی زبردستی بود، نقشهای ریخت تا همرزمانش بتوانند به داخل شهر راه پیدا کنند؛ نه به زور و شکستن دیوارهای شهر، بلکه به دست خود تروجانها. به دستور اودیسه، سربازان یونانی اسب چوبی غولپیکری ساختند و درون آن مخفی شدند. بعد، برخی از آنها با کشتی تروجان را ترک کردند تا اهالی شهر فکر کنند یونانیها شکست را پذیرفته و در حال عقبنشینی هستند.
بااینحال، یک سرباز یونانی کنار اسب غولپیکر بیرون دروازه شهر باقی ماند. این سرباز که سینون نام داشت، به اهالی شهر تروجان گفت که این اسب پیشکش یونانیان به خدایان است تا جان آنها را در طول سفر بازگشت به خانه حفظ کنند؛ این اسب هم از این جهت به این اندازه بزرگ ساخته شده تا اهالی شهر نتوانند آن را به داخل ببرند و یونانیهای سوار بر کشتی را با بداقبالی روبهرو کنند. تروجانها فریب حرفهای سینون را خوردند و برای نفرین سربازهای یونانی، تصمیم گرفتند اسب را به داخل شهر بیاورند؛ غافل از اینکه درون این اسب، سربازهای یونانی در انتظار به آتش کشیدن شهر بودند. به خاطر حمله مهندسی اجتماعی اودیسه، یونانیها در جنگی که به چشم تروجانها باخته بودند، پیروز شدند.
کوین میتنیک (Kevin Mitnick) را پدر مهندسی اجتماعی میدادند، چون او بود که در دهه ۱۹۹۰، بعد از سالها بهکارگیری حقه و ترفند برای دستیبای به اطلاعات و دستکاری روانشناختی افراد، اصطلاح مهندسی اجتماعی را در دنیای امنیت سایبری به شهرت رساند. میتنیک درحالیکه فقط ۱۳ سال داشت با حقه مهندسی اجتماعی بهطور رایگان از اتوبوسهای لسآنجلس استفاده میکرد و بعدها موفق شد به شبکههای شرکت دیجیتال اکویپمنت و شرکت مخابراتی پسیفیک بلز دسترسی غیرمجاز پیدا کند. ماجراجوییهای میتنیک در حوزه مهندسی اجتماعی Social engineering به قدری شاخ و برگ پیدا کرده بود که وقتی سرانجام به زندان افتاد، درباره او میگفتند که میتواند «با سوت زدن از پشت خط تلفن، جنگ اتمی راه بیندازد.»
نقش ـفرینی Role-Playing :
این روش متداول که اولین مرحله اکثر ترفندهای مهندسی اجتماعی محسوب میشود، مهاجم ابتدا درباره قربانی تحقیق میکند تا اطلاعات درست و واقعی درباره او، مثلا تاریخ تولد یا کد ملی، به دست آورد. بعد به کمک این اطلاعات یک سناریو خیالی طراحی میکند، با قربانی تماس میگیرد، اعتماد او را جلب میکند و با نقش بازی کردن (مثلا کاربری که به کمک نیاز دارد یا مدیری که از کارمند خود درخواست فوری دارد)، از او میخواهد اطلاعات مهمی را در اختیارش قرار دهد. اغلب همه چیز با یک سلام دوستانه یا جمله «میتوانم کمی وقتتان را بگیرم» شروع میشود و در پایان تماس، سازمان و فرد مورد هدف قرار گرفته، دچار خسارت مالی هنگفتی میشود.
سرقت انحرافی
سرقت انحرافی (diversion theft) هم به صورت سنتی و هم به صورت اینترنتی صورت میگیرد. در مدل سنتی، سارق با ترفند مهندسی اجتماعی راننده پیک را متقاعد میکند محموله را به مکان دیگری برده و به شخص دیگری که گیرنده اصلی نیست، تحویل دهد. سرقت انحرافی در اینترنت به این صورت است که سارق با جعل کردن ایمیل سازمانی، از یکی از کارمندان شرکت مورد هدف میخواهد دادههای حساس و مهم را به ایمیل فرد اشتباهی بفرستد.
فیشینگ قلاب : Phishing hook
در آن مهاجم در شبکههای اجتماعی، حساب خدمات مشتری جعلی ایجاد میکند؛
جعل ایمیل سازمانی : Corporate email spoofing
در آن مهاجم خود را جای یکی از مدیران ارشد سازمان جا میزند و در ایمیلی از کارمند میخواهد پولی را به حساب او بریزد یا داده حساسی را به او ایمیل کند
کلاهبرداری نیجریه ای : Nigerian scam
این مدل حمله مهندسی اجتماعی Social engineering attack که به کلاهبرداری «۴۱۹» و «شاهزاده نیجریهای» نیز معروف است، از قربانی میخواهد جزئیات مربوط به حساب بانکی خود یا مبلغی را دراختیار هکر قرار دهد تا در انتقال حجم زیادی پول به خارج از کشور به آنها کمک کنند و سهمی از این انتقال پول برداند. البته که در واقعیت، هیچ انتقالی در کار نیست و کلاهبردار از این راه به حساب بانکی قربانی دسترسی پیدا میکند یا مبلغی را از او گرفته و بعد ناپدید میشود. این کلاهبرداری نام خود را از ماجرای مشابهای که در نیجریه اتفاق افتاد، گرفته است و هنوز هم برخی از کلاهبرداران با ادعای اینکه شاهزاده نیجریه هستند، از کاربران ناآگاه و زودباور کلاهبرداری میکنند. عدد ۴۱۹ نیز به بخشی از قوانین جنایی نیجریه اشاره دارد که این روش را غیرقانونی اعلام کرده است.